Vindkraft på väg att bli största energikällan inom EU

Nätverkande på den internationella vindkraftskonferensen WinterWind i Umeå i arrangemang av Svensk Vindkraftförening.

En rykande färsk prognos från EU visar att vindkraften kommer att vara största energikällan för elproduktion bland EUs medlemsländer redan om åtta år (år 2027).

År 2040 kommer drygt 30 procent av elproduktionen inom EU komma från vindkraft och därmed vara större än till exempel kol, kärnkraft, gas, vattenkraft och solkraft (idag kommer 10 % av elen från vindkraft).

En av huvudtalarna vid konferensens inledning var Karin Bodin, VD för Polarbröd

Norrländska Polarbröd är Sveriges tredje största brödföretag och har ett miljötänk som genomsyrar hela verksamheten, från råvaror och förpackningar till transporter och energilösningar. Därför äger Polarbröd till exempel egna vindkraftverk för att vara självförsörjande på förnybar energi.

Biobränsle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.