Sollefteådepå ska leverera hyresmaskiner till vindkraftprojekt

EAG Rental AB med depå i bland annat Sollefteå ska leverera hyresmaskiner till ett stort vindkraftprojekt i Liden.

-Vi har lång erfarenhet av vindkraftprojekt och vet vad som krävs i form av service och flexibilitet när arbetet utförs på områden i glesbygd. Vi finns strategiskt placerade med tre kompletta uthyrningsdepåer i närområdet vilket är otroligt viktigt i projekt av denna storlek, säger projektledaren Anders Lundin, depåchef på EAG Rental AB i Sollefteå.

Stenger & Ibsen Construction AB kommer i skogarna utanför Liden i Timrå kommun att bygga cirka 70 kilometer interna vägar, anlägga kranplaner samt gjuta fundament till 59 stycken nya vindkraftverk som levereras av tyska Enercon som även är beställare av infrastrukturen. I totalentreprenaden ingår även förläggning av det interna elnätet och fiber som omfattar cirka 65 kilometer kraftkabel.

Projektet är ett av de större vindkraftsprojekten i regionen och som samarbetspartner för hyresmaskiner har Stenger & Ibsen Construction valt att samarbeta med EAG Rental AB.

EAG Rental AB kommer bland annat att leverera tillfälliga lokaler i form av bodetablering och personalvagnar, hjullastare, vältar, gjututrustning, tjältiningsaggregat med mera till projektet.