Undersöker möjligheten till ”energi-PRAO” på högstadiet

Energibranschen och Sollefteå kommun via högstadieskolorna ska undersöka möjligheterna att införa ”energi-PRAO” för högstadieelever i årskurs 8 och 9.

– Modellen finns redan idag för bland annat skogsbranschen med lyckat resultat. ”Energiveckan” går ut på att eleverna under sin PRAO-vecka får besöka olika företag inom energibranschen, ett för varje dag, och på så sätt får en inblick vilka olika typer av företag och yrken det finns inom energibranschen, berättar Evelina Nyberg, projektledare kompetensutveckling i projekt ”Vindkraft – generator för hållbar utveckling”.

Exempel på branscher är vattenkraftverk, vindkraftparker och eldistribution med tillhörande drift- och underhållsentreprenörer.

Projekt ”Vindkraft- generator för hållbar utveckling” har bland annat till uppgift att attrahera ungdomar att utbilda sig och söka jobb inom energibranschen. Initiativet till ”energi-PRAO” är ett led i det arbetet.

Biobränsle, Solenergi, Vindkraft

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.