På plats på Jokkmokk Arctic Talks

I samband med Jokkmokks årliga vintermarknad arrangerades i år för första gången Jokkmokk Arctic Talks om framtidens kompetensförsörjning i norra Sverige och Jokkmokk Arctic Talks Innovationsigloo om hur vi skapar framtidens klimatsmarta liv i norra Sverige.

Projekt ”Vindkraft- generator för hållbar utveckling” fanns på plats i Jokkmokk och tog del av paneldebatten Jokkmokk Arctic Talks den 7 februari.

Panelen bestod av bland annat landshövdingen i Norrbottens län Björn O. Nilsson, Terese Bengard, verksamhetschef för Hela Sverige Ska Leva och Malin Larsson, investeringschef Vattenfall Vattenkraft.

Det här är ett nytt inslag i Jokkmokks vintermarknad och förhoppningen är att den ska bli ett årligt återkommande inslag för att diskutera högaktuella framtidsfrågor för norra Sverige.

Parallellt med Jokkmokk Arctic Talks genomfördes en heldag med innovationsaktiviteter för gymnasieelever och universitetsstudenter under ledning av LTU Business AB.

Genom olika innovationsövningar fick deltagarna processa fram olika spännande, innovativa förslag på hur vi kan skapa förutsättningar för en klimatsmart framtid i norra Sverige.

Spännande och inspirerande för oss ”gamlingar”!

Vindkraft

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.