Välbesökt informationskväll om YH-utbildningar

Onsdagen den 20 mars arrangerades en gemensam informationskväll för olika lärcentra i regionen om olika YH-utbildningar inom bland annat energisektorn.

– Branschen är i stort behov att kunna rekrytera personal med rätt kompetens och utbildning i framtiden och då är det bra att kunna ha sådana här informationskvällar, säger Hans Pahlin från projekt ”Vindkraft – generator för hållbar utveckling”.

Med hjälp av modern mötesteknik med videolänk satt deltagarna (och förhoppningsvis blivande elever) i informationsträffen på olika Lärcentra i regionen, bland annat Reveljen i Sollefteå, i Kramfors, Sorsele, Vilhelmina med flera platser.

Medverkade via videolänk gjorde företrädare för YH-utbildningen till vindkrafttekniker i Strömsund, YH-utbildningen till vattenkrafttekniker i Jokkmokk och YH-utbildningen Processtekniker i Vilhelmina.

Dessutom medverkade Hans Pahlin från projekt ”Vindkraft – generator för hållbar utveckling” för att berätta om hur branschen och arbetsmarknaden inom energisektorn ser ut.