Pressinfo: Energibranschen växer i Sollefteå kommun

I Sollefteå kommun finns över 500 arbetstillfällen relaterat till kraft- och energibranschen och antalet lediga och nya tjänster fortsätter att öka. Därför har Energidalen i Sollefteå lanserat den nya webbsajten Kraftjobb.se som ett komplement till övriga ”rekryteringssajter” för att samla lediga tjänster där arbetssökande kan hitta lediga ”kraft- och energijobb” i Sollefteå.

– Allt fler företag tillämpar ”flexibel tjänstgöringsort”, så även kraft- och energibranschen. Därför ökar möjligheterna att få kvalificerade jobb inom energisektorn och kunna bo och arbeta i Sollefteå kommun, konstaterar Erik Löfgren, affärsutvecklare på Energidalen i Sollefteå AB.

För att synliggöra dessa och andra tjänster inom kraft- och energisektorn har Energidalen under vintern byggt upp den nya webbsajten Kraftjobb.se.

– Här samlar vi lediga tjänster hos företag verksamma inom kraft- och energibranschen runt om i Sollefteå kommun. Tillströmningen av nya lediga tjänster är god och visar potentialen för att kraft- och energisektorn kan fortsätta att växa och skapa såväl tillväxt som nya varaktiga arbetstillfällen i Sollefteå kommun, säger Erik Löfgren.

Förutom att sammanställa och synliggöra de lediga tjänsterna via sajten Kraftjobb.se sprider Energidalen information om lediga ”kraftjobb” i kommunen via bolagets övriga kommunikationskanaler, bland annat i sociala medier som exempelvis Linkedin, Facebook och Instagram.

– Det här är en del i Energidalens uppdrag till att stötta företagen i arbetet att säkerställa kompetensförsörjningen och underlätta för jobbsökande att hitta lediga jobb i Sollefteå kommun. I förlängningen innebär det här möjlighet till ökad tillväxt, inflyttning och fler arbetstillfällen i Sollefteå kommun inom området förnybar energi, säger Erik Löfgren.

För närvarande finns ett 20-tal lediga tillsvidaretjänster utlysta via webbsajten hos tio-talet olika kraft- och energiföretag verksamma i Sollefteå kommun.

Exempel på aktuella lediga ”kraft- och energitjänster” med Sollefteå kommun som placeringsort:

  • Projektledare Vattenfall vattenkraft
  • Drifttekniker Statkraft
  • Kraftsystemanalytiker Svenska Kraftnät
  • Drifttekniker Adven fjärrvärme
  • Industridoktorand Energidalen i Sollefteå AB och Sollefteåforsens AB
  • Vindkrafttekniker General Electric
  • Fälttekniker ONE Nordic
  • Kundtjänstmedarbetare E.ON

Webbsajten Kraftjobb.se är byggd på samma plattform som Energidalens webbplats och har tagits fram i samarbete med kommunikationsbyrån ADC Media i Sollefteå.

– Förutom sammanställning av aktuella lediga tjänster inom kraft- och energisektorn finns företagspresentationer, tips på lämpliga utbildningsvägar samt reportage och intervjuer på Kraftjobb.se, berättar Erik Löfgren.

För mer information:
Erik Löfgren, affärsutvecklare på Energidalen i Sollefteå AB
Telefon: 070-2065890, E-post erik.lofgren@solleftea.se

Om Energidalen i Sollefteå AB:
Energidalen i Sollefteå AB är ett utvecklingsbolag som ägs av Sollefteå kommun. Bolaget skall bedriva teknik- och tjänsteutveckling inom området förnybar energi. Syftet med verksamheten är att främja näringslivsutveckling och sysselsättning.